Prisbelönt ekologisk hudvård!

Serum; Vad är det och hur används det?

17 januari 2022 – Evelina McMahon

Vad är ett serum?

Serum är den produkten som penetrerar djupats ned i din hud. Ett serum har generellt väldigt små molekyler och kan därför effektivt tränga sig ned mellan din huds olika lager av celler. På grund av serumets struktur tillför det huden maximal näring och återfuktning på en djupare nivå. Detta är anledningen till varför vi inom branschen är så frälsta vid just serum.

Våra serum är packade med högkoncentrerade ingredienser såsom naturliga AHA-fruktsyror. AHA, Alpha hydroxid acids, är baserade på naturlig glykolsyra som härrör från sockerrör och citrusfrukter. AHA-syran är i naturen väldigt återfuktande och därför en exepmlariskt syra att använda i ett djupgående serum. AHA verkar exfolierande och tar effektivt bort döda hudceller och ger därmed plats för nya, friska celler. I vårt Argan night serum arbetar syran tillsammans med arganoljan för en kraftfull anti-age effekt samtidigt som serumet även rengör porerna på djupet och minimerar ojämnheter i hud och ansikte. Ett perfekt serum när man söker efter en anti-age effekt samtidigt som man vill rengöra och balansera huden från orenheter och överdriven talgproduktion.

 

 AHA - Alfahydroxisyra


○ Exfolierande

○ Minska linjer och rynkor

○ Rik på antioxidanterÄr AHA bra för mogen hud?


AHA passar bra till mogen hud. Syran sätter igång cellförnyelsen och stimulerar hudens produktion av kollagen och elastin, så att hudens elasticitet förbättras och rynkor minimeras. AHA ökar även hudens egen produktion av fuktbindande ämnen och förebygger torr hud.

Glykolsyra, som har den minsta molekylstorleken, är fruktsyran med störst biotillgänglighet och tränger lätt in i huden. AHA syran tränger djupt in i huden och låter de naturliga fina oljorna i vårt Amaranth Night Serum penetrera djupare och arbeta mer effektivt. Serumet innehåller Amaranthföroljan som är otroligt rikt på squalene, Arganolja, chiafröolja och naturlig fruktsyra från blåbär som jämna ut hudytan, hudtonen och ger ansiktet en otrolig lyster. Frukstsyran från blåbär assisterar i detta serum med nedslussningen av näringsrika ämnen, ger en anpassad exfoliering och minimerar pigmentfläckar. Det är ren lyx på flaska.

 


I våra serum använder vi bara några droppar AHA per flaska då fruktsyran är stark, men också för att det räcker med några droppar för önskad effekt, och den blir då  mildare på huden. Våra serum änvänder du 2 - 3 ggr per vecka för att få en klar, fin och balanserad hud. 

 

Marinas tips: Använd Argan night serum tillsammans med Shea hydration mask under natten för att optimera en balanserad hud med fantastiskt lyster.

 

I am a natural beauty

 

/ Evelina McMahon 

Hudterapeut