Prisbelönt ekologisk hudvård!

Ansiktsolja - ett måste i din dagliga hudvårdsrutin.

24 januari 2022 – Evelina McMahon

En ansiktsolja är den produkt som både skyddar din hud samtidigt som oljan tillför huden intensiv näring. Oljan smöjer huden med rena och noggrant utvalda vegetabiliska oljor och stäker därmed upp den naturliga barriären. 

 

Fördelar med att använda en ansiktolja;

- Hjälper till att balansera huden

- Lindrar och vårdar irriterad hud

- Skyddar huden mot oxidativstress 

- Jämnar ut fina linjer 

- Skyddar huden mot föroreningar i luften

- Återfuktar huden på djupet och motverkar fuktförlust

- Balanserar oljeproduktion och därmed också uppkomsten av blemmor

Många är rädda för att använda en ansiktolja då man tror den kommer att lägga sig som en oljig hinna på huden. Denna tro kunde inte vara mer inkorrekt. En väldesignad olja absorberas snabbt in i huden, ger en intensiv återfuktning och lämnar din hud med ett magisk lyster. Då oljan "smälter samman" med hudens naturliga oljor bidrar den till en starkare barrlär som ger huden det skydd den behöver för att stå emot påfrestningar och behålla sin balans. När huden behandlas med ett hudeget ämne fungerar hudens eget skyddssystem som bäst. 

Din hud kommer att tacka dig när du använder en ansiktolja dagligen. 

Våra oljor:

Amaranth face oil

Innehåller skandinaviska örter, amarantfröolja och arktiskt tranbärsextrakt som motverkar fina linjer, rynkor och förbättrar hudens elasticitet och fyllighet

Hudtyp: Torr/Mogen

Geranium face oil

Innehåller ekologisk jojobaolja, mandelolja, roshydrolat (erkänt effektiv mot fet hud), geranium och tea tree som ger näring och mjukar upp huden utan att täppa till porerna. Överproduktion av olja i ansiktet minskar och huden blir balanserad, slät och med en frisk och sund lyster. Geranium verkar talgbalanserande.

Hudtyp: Fet/acnebenägen

Herbal face oil

Innehåller skandinaviska örter, jojobaolja, avokado-olja, hallonfröolja och färsk aloe vera juice som ger fukt på djupet. Huden balanseras, blir mjuk, stabil och sund.

Hudtyp: Alla men framförallt känslig/kombinerad

Active face oil

Innehåller olivbladsextrakt som är särskilt rik på oxygen och passar grovporig hud, örter, färsk aloe vera, jojobaolja och avokadoolja som ger näring åt huden.

 

/ Evelina McMahon

Hudterapeut