Prisbelönt ekologisk hudvård!

Hållbar hudvård

09 december 2021 – Evelina McMahon

Medvetenheten inom hudvårdsbranschen är mycket högre idag och den gröna skönhetsbranschen, ekologisk hudvård har ökat markant de senaste åren. Detta är otroligt positivt då konsumenten i högre grad efterfrågar högre kvalitet dvs "renare" ingredienser i produkterna och bättre tillverkningsförhållanden som är bättre både för miljön och vår hudhälsa. 


Den ökade medvetenheten leder i sin tur till en ökad press, även för de större bolagen och ända upp på toppnivå, för hållbarhetsfrågor i allmänhet och naturliga ingredienser i synnerhet. Detta resulterar i att utvecklingen går mot ständig förbättring. 


Hållbar (sustainable) hudvård är något vi hör att det pratas om men vad betyder det egentligen? Hållbar hudvård betyder inte bara att den innehållsmässigt ska ha en god hållbarhet, det vill säga inte mögla och att ingredienserna ska vara av naturligt slag. Det avser också att förhållandena kring tillverkningen av produkterna ska vara hållbar och ofarlig för miljön och för de människor som jobbar i produktionen av produkterna. 

När vi talar om naturliga ingredienser som kan odlas så kan dessa också vara mer eller mindre hållbara beroende på hur de just odlas och skördas, om metoder används som berikar eller utarmar jorden eller om bekämpningsmedel används som leder till bidöd.


Jag anser att alla faktorer ovan spelar en lika viktig roll för att kunna benämna hudvård som hållbar och för att du som konsument ska kunna känna dig trygg i att det du använder på ditt största organ inte åstadkommer skador på dig, din hud eller miljön. Det är hållbar hudvård.


Marina själv arbetar med en stor medvetenhet gentemot naturens och hudens hållbarhet när hon skapar våra produkter. Hon har sett skadan av syntetiska kemikalier och oetiska produktioner på sin egen hud och med det som drivkraft skapat våra underbara, miljöfrämjande och otroligt potenta produkter att vårda din hud på ett hållbart sätt.

 

“Jag vill bidra till en tryggare vardag med noga utvalda ingredienser som är bra för din hud.” 
- Marina Elisabeth Engervik

 Vi lovar er:

  • Ekologisk certifierade ingredienser som är noga utvalda
  • Endast det absolut bästa ingredienserna
  • Unik formula som bidrar till ett unikt resultat
  • Hållbar tillverkning och etiska förhållanden i produktionBara det bästa är bra nog, som Marina själv säger!I am a natural beauty/Evelina McMahon

Hudterapeut