Prisbelönt ekologisk hudvård!

Miljö och hållbarhet - Vårt bidrag till att vara ett miljövänligt företag

marina miracle butterfly

Marina Miracle skall aktivt bidra till att reducera miljöbelastningen och den negativa påverkan på vår planet. Innehållet här gäller för företaget Marina Miracle och dikterar också vilka Marina Miracle väljer som leverantörer, partners och utveckling av nya produkter. Vi beskriver här våra framtida mål för företaget och vi uppdaterar ständigt våra krav som en del av en pågående process.

 

Ingredienser

Nästan alla våra produkter är 100% naturliga. Vi fortsätter att ersätta icke-certifierade naturliga ingredienser i våra existerande produkter till eko-certifierade när det är möjligt. För tillfället har vi minst 70% ekologiskt certifierade ingredienser i våra produkter.

Alla ingredienserna är nedbrytbara och förnyelsebara och vi använder inte mikroplaster, nanopartiklar eller råolja i våra produkter.

Vi väljer helt bort att använda ingredienser som kan ha en negativ miljöpåverkan såsom palmolja och liknande.


Vi använder aldrig en ingrediens som är testad på djur och våra produkter är alltid 'cruelty free'. Vi är godkända på den officiella gröna listan av kosmetik på Dyrevernet.

Vi väljer leverantörer som har stor respekt för människa, djur och natur och vi kräver att våra leverantörer ska använda Fair Trade bönder och producenter. Vi väljer leverantörer som är certifierade av SOIL Association, COSMOS-standard eller DEBIO.

Förpackningar och emballage

Under 2017 bytte Marina Miracle ut sina förpackningar till återvunnet papper. Det återvunna pappret kan blandas med vanligt papper. Vi önskar att våra förpackningar ska återvinnas eller komposteras när de är använda. 100% av våra förpackningar kan återanvändas eller komposteras.

 

Vad vi gör nu:

 • Alla produktförpackningar är tillverkade av återvunnet papper sedan 2017.
 • Allt onödigt förpackningsmaterial är borttaget sedan 2016.
 • Allt papper som används på kontoret är återvunnet papper.
 • Pappersfakturor är ersatta av digitala fakturor.
 • Vi är medlemmar i Grønt Punkt sedan 2018

  Grønt Punkt

Återvinning

Vid vår packstation har vi återvinningskärl för papper, glas och plast.

 

  Framtidsmål:

  • Uppnå miljöcertifiering för företaget.
  • Förbättra hur vi får våra kunder att återvinna materialet.

   

  Elektrisk försörjning

  Marina Miracle slår av belysningen i sina lokaler när arbetsdagen är slut. Under hlegerna sparas dessutom ström genom att all utrustning som kan slås av. I produktionen går det år mindre energi än vid traditionell produktion då råvarorna endast värms upp till 40 grader.

   

  Transport

  När det är möjligt används alltid båttransport vid import. Produkterna produceras i Norge. Vid export skickas produkterna till distributionslager för att undvika onödiga transportsträckor.