Prisbelönt ekologisk hudvård!

Ingrediens highlight - Amaranth!

07 februari 2022 – Evelina McMahon

En av våra unika ingredienser är Amarant - Amaranthus Caudatus och vi är så stolta ha ha den här lyxiga ingrediensen i vår anti-age serie där den har en kraftfull effekt på huden.

 

Effekten på huden är;

- Motverkar fina linjer och rynkor samt förbättrar huden elasticitet och fyllighet

- Högsta halten av skvalen/squalene som tillför huden koncentrerad näring och fukt.

- Slätar ut och ger en jämnare hudstruktur.

- Väl lämpad för torr och mogen hudVad är Amaranth?

Amarantholja kommer från blomman Amaranth - ''The Never Fading Flower''. Denna blomma finns i Sydamerika och i Grekland och fick namnet Amaranth som på grekiska betyder 'Blomman som aldrig vissnar'. Amaranth har genom historien varit en symbol för odödlighet eftersom denna blomma behåller sina starka färger när den torkas.
Vad hjälper Amaranth med?

Amaranth är den växt i världen som är rikast på ämnet skvalen/squalene (Faktiskt över 5 gånger så mycket skvalen som nr 2 på listan). Skvalen är ett fett vi har naturligt i huden, men när du åldras kommer produktionen av skvalen att minska. Det har också visat sig att yngre personer, med torr till mycket torr hud, får fin effekt av ämnet.

Vår amarantholja bromsar åldrandet av huden och uppkomsten av rynkor. På grund av det hudnära ämnet tränger oljan snabbt in i huden utan att kännas fet på hudytan och är även lätt att applicera. Amaranth är mycket mjukgörande och ger huden både näring och fukt. Oljan har även en lugnande effekt på irriterad hud.

Amarantholja har ett högt innehåll av linolsyra (40%) som hjälper till att bevara cellmembranens hälsa och öka cellernas funktion vilket resulterar i en friskare och finare hud.Vad är speciellt med vår Amaranth?

Vår amarantholja är ekologiskt certifierad av DEBIO. Amaranthfröna odlas ekologiskt i Brasilien och har en mycket hög kvalitet. Fröna är kallpressade och exceptionellt rika på omega-6-fettsyror, linolsyra och innehåller även omega-3-fettsyran linolensyra.

Våra hudvårdsprodukter med Amaranth är en lyxig anti-age serie men fina och naturliga resultat.

 

 

Produkter som innehåller Amaranth;

Amaranth face oil 

Amaranth night serum

Amaranht day cream

 

You are a natural beauty

 

/ Evelina McMahon via Marina Miracle Norge 

Hudterapeut