Prisbelönt ekologisk hudvård!

Hudens barriär och dess funktion.

21 februari 2022 – Evelina McMahon

Många gånger kan du höra din hudterapeut prata om din huds barriär, att den är i obalans, att den är skadad eller bruten. Men vad betyder det egentligen?

 

 

 

Jag brukar alltid beskriva det som en film som ligger ovanpå din hud och skyddar den från yttre påfrestningar såsom väder och vind, föroreningar, bakterier och andra ovälkomna organismer som på något sätt kan skada din hud. Men nu är det ju inte riktigt en film utan celler som är sammanbundna för att skapa ett skydd, en barriär längst ut på huden. Om den här barriären rubbas, separar dessa celler och öppnar upp för en direkt kanal in till hudens olika lager och då skapas en obalans som kan leda till inflammation och/eller infektion i huden, vilken i sin tur kan resultera i akne, dermatit, blossande och känslig hud, stramhet och en flagnande torrhet. Om du har en bruten barriär eller en barriär i obalans kan du inte behandla andra problem eller få önskade resultat i huden utan att först behandla och återställa din huds barriär. Här måste man backa och backa och börja om från början med huden och stärka den så att dess eget motstånd funkar.

Du har säkert hört om något som vi kallar för barriärkräm eller en barriärstärkande kräm? Detta är en kräm som hjälper till att hålla ihop cellerna för att hålla barriären intakt.

Våra produkter är i grunden utvecklade p g a en bruten barriär, då Marina, vår grundare, själv lidit av eksem i flera år. Därför är alla produkter i sortimentet främjande för en hälsosam och intakt hud. Men Herbal face oil, som allting startade med, är ett exceptionellt exempel på en produkt som återställer balansen i din hud, stärker och återuppbygger för en frisk och välmående hud.

Även probiotikan som finns i många av produkterna gör serien otroligt stärkande och återuppbyggande för huden. Med rätt produkter kan huden fungera optimalt, och när hudens funktioner är i balans kommer din hud kunna stråla!

 

 

När vi pratar om lyxig hudvård, ekolyx, närande hudvård och stärkande hudvård, menar vi att våra produkter har möjligheten att stärka och balansera huden och tillsammans med noga utvalda ingredienser arbetar produkterna även på hudens andra komplex som fina linjer och rynkor, överproduktion av talg och akne. Och det är just detta som göra våra produkter så unika. Du får balans tillsammans med funktion i samma produkt.

 

Huden är ditt största organ. Ta hand om och vårda den. Din hud ska finnas med dig i hela ditt liv.

 

I am a natural beauty

 

/Evelina McMahon

Hudterapeut