Prisbelönt ekologisk hudvård!

ÄR MARINA MIRACLE TESTAT PÅ DJUR?

Marina Miracle er dermatologisk testet - ikke testet på dyr

Marina Miracle är INTE testat på djur.

Som tur är görs inte djurförsök inom kosmetikaindustrin i Norge, men det finns fortfarande flera andra länder där djurförsök inom kosmetika är lagligt. Och det finns fortfarande en mängd märken som har testats på djur och som säljs överallt här i Norge. Marina Miracle är starkt emot djurförsök.

 

Våra produkter innehåller inget som kommer från djur, så vi kan också säga att våra produkter är veganska och cruelty free.

○ Vi har gjort en noggrann kontroll på var alla våra ingredienser kommer ifrån.

○ Vi har säkerställt att ingen av våra leverantörer ägnar sig åt djurförsök och att de inte heller har något annat företag som gör detta åt dem.

○ Marina Miracle är helt fri från djurförsök i alla skeden.

○ Vi samarbetar med Djurskyddsalliansen och är listade på Dyrevernets gröna listor över kosmetika som inte testats på djur.

Klicka här för att se listan hos Dyrevernet.

 

Hur testar ni era produkter?

För att säkerställa att våra produkter är säkra genomför vi dermatologiska tester i samarbete med ett dermatologiskt center och testlaboratorium i Tyskland, Derma Consult GmbH, som är specialiserat på olika typer av tester på huden hos frivilliga kvinnor och män i olika åldrar och med olika hudtyper.

 

Vad är dermatologisk testning?

Dermatologisk testning innebär och definieras som att en produkt har testats på huden för att kontrollera eventuella hudreaktioner. Våra tester utförs i ett medicinskt laboratorium i Tyskland av en hudläkare och en farmaceut. Testerna genomförs på 50 frivilliga i åldrarna 18-68, män och kvinnor. Testpersonerna varierade mellan olika hudtyper; normal, eksem, allergisk och känslig hud.

Testerna utförs i enlighet med riktlinjerna från COLIPA / COSMETICS EUROPE. Alla tester utförs på ett sätt som överensstämmer med kraven i Helsingforsdeklarationen (1964) och senare revisioner för att skydda de inblandade.
Under testperioden avstår personerna från att använda andra produkter i testområdena.

Våra produkter lanseras inte på marknaden förrän de klarar dessa tester utan några fynd, det vill säga produkterna går tillbaka till utvecklingsstadiet om de orsakar irritation på huden hos någon av kandidaterna.

Läs om våra avancerade formuleringsprosesser.