Prisbelönt ekologisk hudvård!

Vad är Parabener?

Parabener

Parabener finns i många olika varianter; Methylparaben, butylparaben, ethylparaben, benzylparaben, isobutylparaben och propylparaben. 

Parabener används som konserveringsmedel i bland annat kosmetika. Marina Miracle's produkter innehåller inga syntetiska ingredienser och därmed inte heller några parabener. I Danmark har man en mycket strängare lagstiftning kring parabener då man i högre grad vidtagt försiktighetprincipen kring dessa omdiskuterade innehåll.

I Norge och Sverige är det fortfarande tillåtet med parabener i hudvård men fler och fler företag väljer att ta bort dessa från sina produkter. Norge är ett av länderna där det är högst förekomst av olika kemikalier i kroppen.

 

Snabb fakta om parabener:

○ Parabener kan öke nivåer av östrogen genom att påverka det enzym i huden som frigör Östrogen i kroppen. Det verkar alltså hormonstörande.

○ Parabener absorberas i kroppen och lagras där. Flera studier visar att de som kontinuerligt använt cremer med parabener hade högre koncentration av dessa i kroppen ju äldre de var. 

○ Det är flera forskare som misstänker att parabener har ett samband med vissa cancerformer och fosterskador.

Källor:
vg.no
nrk.no